Hoofdpagina | Begraafplaatsbeheerders | Automatisch updaten

Automatisch updaten met WinSCP

Bent u een gemeentelijke begraafplaatsbeheerder? Of bent u softwareleverancier? Dan kunt u zelf, dus zonder tussenkomst van Begraafplaatsenonline, uw eigen databases of de databases van uw klanten updaten. U kunt dat proces ook automatiseren (1) met behulp van WinSCP, een (gratis en open source) SFTP- en FTP-client voor Windows. Hoe u dat doet leest u hieronder...

Stap 1. Download en installeer

Ga naar de projectpagina van WinSCP en download (2) en installeer het programma.

Stap 2. Configureer en maak verbinding

Configureer het programma met behulp van de informatie die u van Begraafplaatsenonline heeft ontvangen.

Als u een bestaande gebruiker bent, en bijv. met FileZilla of PuTTY inlogt op uw FTP-account bij Begraafplaatsenonline, dan kunt u die gegevens ook vanuit FileZilla of PuTTY importeren. Klik in dat geval op resp. Hulpmiddelen, Importeer sites... en OK.

Inloggen.

Log in op uw FTP-account bij Begraafplaatsenonline. Accepteer het certificaat van Totaalholding.nl (dat is de hostingprovider van Begraafplaatsenonline) en klik vervolgens op Beheer. Het is ook mogelijk dat u links bovenin WinSCP met de rechter muisknop op het tab met daarin de naam van uw account moet klikken.

Stap 3. Maak sessie URL/Code

Klik vervolgens in het menu op: Maak sessie URL/Code...

Maak sessie URL/Code...

Stap 4. Maak script-bestand

Kies daarna in het trekmenu Script bestand, en klik vervolgens op Kopieer naar klembord.

Genereer sessie URL/Code...

Stap 5. Bewerk in editor

Open een teksteditor en gebruik de toetscombinatie Ctrl-V om het script zichtbaar te maken en (daarna) aan uw wensen en situatie te passen. Dat zou uiteindelijk twee files moeten opleveren: een zgn. batch- én een script-bestand.

Stap 6. Update

Met behulp van de Taakplanner kunt u nu het batch-file op bepaalde tijden starten en zo uw database(s) automatisch updaten...

Voetnoten

  1. Wij kunnen helaas geen ondersteuning bieden op deze handleiding.
  2. Download en installeer het juiste programma en verzeker u ervan dat het geen schadelijke code (virus of malware) bevat.

Hoofdpagina | Begraafplaatsbeheerders | Automatisch updaten